Home > Autotoday Tutustui Arvalin Yhteiskayttoauto

Autotoday tutustui: Arvalin yhteiskäyttöauto

Autotoday tutustui: Arvalin yhteiskäyttöauto

Arval
Perjantai, 17. kesäkuu, 2016

Tämä on hyvin poikkeava tutustumisajo, koska nyt ei puhuta auton ominaisuuksista juuri sanaakaan.

Kokeilimme nimittäin Arval-yhtiön yrityksille tarkoitettua yhteiskäyttöpalvelua.

Palvelu on yrityskäyttöön tarkoitettu yhteiskäyttöautopalvelu, jonka avulla työntekijät käyttävät yhteistä leasing-autoa. Työpäivän aikana tehtävät matkat asiakastapaamisiin tehdään yhteiskäytössä olevalla autolla taksin tai muiden kulkuvälineiden sijaan.

Arval Car Sharing toimii älypuhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella, jolla auto varataan ja otetaan käyttöön. Autoon ei siis tarvita avaimia, vaan kännykkä riittää. Kännykän tosin pitää olla joko Android- tai Iphone-järjestelmän puhelin. Myös tabletti käy.

Auton käyttäjämäärää ei ole rajoitettu, eli käyttöoikeus voidaan jakaa vaikka koko henkilöstölle.

Auton käytöstä laskutetaan yritystä käytön mukaan. Kuukausittaisen perusmaksun lisäksi laskutetaan 20 senttiä/kilometri ja polttoaineet.

Autossa on polttoainekortti, jolla käyttäjä voi tankata auton.

Auton käyttäjälle palvelu on kätevä, kun ei tarvitse ajaa omalla autolla ja veloittaa kilometrikorvauksia. Myös yritykselle auton tai autojen hallinnointi on yksinkertaista, kun kuukausittaisten kulujen suuruusluokka tiedetään etukäteen.

Järjestelmä on kätevä myös yllättäviä autonkäyttötarpeita ajatellen – jollei auto juuri silloin satu olemaan toisen henkilön käytössä.

Auto on tarkoitettu ainoastaan työajoja varten. Yksityisajoja voi toki ajaa, mutta silloin käytöstä veloitetaan verotusarvo.

Auton käyttöönotto maksaa yritykselle 100 euroa ja sen jälkeen 220 euroa kuukaudessa. Sopimus tehdään 12 kuukaudeksi.

Alkuhankaluuksien jälkeen liikkeelle

Kokeilussa järjestelmä toimi pääasiassa moitteettomasti. Järjestelmän sovellus on saatavana vain Android- ja Apple-järjestelmiin. Windows-puhelin on kuitenkin melko yleinen yritysmaailmassa, joten siihen tämä järjestelmä ei suoraan sovi. Mikään ei tosin estä pitämässä esimerkiksi yrityksen vastaanotossa yhtä puhelinta, joka toimii "avaimena".

Käytön pitäisi onnistua myös tabletilla, mutta kokeilussamme tabletin bluetoothia ei saatu toimimaan auton bluetoothin kanssa. Syynä oli luultavasti se, että tabletin bluetooth-versio oli liian vanha.

Auto varataan kännykän sovelluksella ja myös auton ovet avataan ja lukitaan kännykän avulla. Autossa ei tarvita ollenkaan avaimia.

Alkukommelluksien jälkeen järjestelmä saatiin toimimaan moitteetta Android-puhelimella.

Ainoat ongelmat tulivat oikeastaan silloin, kun puhelinverkko oli huono.

Kovin kiireiselle järjestelmä ei ole paras mahdollinen. Toimenpiteet auton varauksesta alkaen pitää tehdä oikeassa järjestyksessä ja odottaa, että pyyntö on mennyt läpi. Muutaman kerran tuli hosuttua, minkä jälkeen prosessi piti aloittaa alusta alkaen uudestaan.

Järjestelmän avulla auto voidaan myös paikallistaa, eli nähdään, mihin se on pysäköity.

Kokeilussa selvisi kuitenkin se, että palvelu voi olla yritykselle hyvinkin näppärä tapa tarjota tilapäisauto henkilökunnalleen. Auto on helppo varata, ottaa käyttöön ja palauttaa sovittuun paikkaan. Jos yrityksellä on käytössään useampi auto, voidaan valita kulloiseenkin tarpeeseen sopiva.

Koekäytössä käytetty auto oli muuten Renault Clio.

http://www.uusisuomi.fi/autot/197304-autotoday-tutustui-arvalin-yhteiskayttoauto

Andrei Biro

General Manager
Puhelin 
09 8254 1234
Sähköposti 

Prevent JS Alert