Home > Blog > Arval Blog > Sahkoauton Latauspisteiden Asennus Yrityksen Parkkipaikalle

Sähköauton latauspisteiden asennus yrityksen parkkipaikalle

Sähköauton latauspisteiden asennus yrityksen parkkipaikalle

Perjantai, maaliskuu 29, 2019

Mitä täytyy ottaa huomioon sähköauton latauspisteiden asennuksessa, kun kyseessä on yritys? Mistä on hyvä lähteä liikkeelle? Lisäsimme 6 latauspistettä Arvalin parkkipaikalle.

Haluamme toimia toimialallamme vihreiden arvojen edelläkävijänä ja esimerkkinä vaihtoehtoisten energiamuotojen hyödyntämisessä. Siksi otimme askeleen hiilidioksidivapaampaan suuntaan asentamalla henkilöstön sähköautoja ja demosähköautojamme varten latauspisteitä toimistomme parkkipaikalle. Tässä kokemukset ja vinkit muille samaa suunnitteleville.

Sähköauton lataus

Sähköauto toimii parhaiten, kun se on parkissa ollessaan aina latauksessa, eli ideaalitilanteessa sähköautoa voisi ladata kotona, työpaikalla ja julkisilla paikoilla, kuten ostoskeskuksissa, joissa latauspaikkoihin törmää nykyisin yhä useammin. 

Yleisimmät julkiset latauspisteet ovat Type 2 -latauspisteitä, eli ns. hitaita peruslatauspisteitä, kuten Arvalin uudet latauspisteet. Niillä pystyy lataamaan lähes kaikkia ladattavia automalleja. Pikalataukseen on erikseen myös voimavirtalatauspisteitä, joissa hybridiauton lataus ei onnistu lainkaan.

Selvitä mutkat ja mahdollisuudet ennen latauspisteen hankintaa

Kotitalouksissa latauspisteen hankkiminen on verraten yksioikoisempaa kuin toimistossa, vaikkakin taloyhtiöt saattavat myös aiheuttaa harmaita hiuksia sähköauton käyttäjälle. Yrityksen tilanteessa sähköjen veto on usein kimurantimpaa, sillä ulkoparkkipaikalta voi olla pitkät etäisyydet sähköpääkeskukseen, jolloin kaapelia joudutaan vetämään asfaltin alta.

Ennen maan repimistä auki on tietysti selvitettävä infran luomat mahdollisuudet latauspisteille ja sovittava mahdollisen vuokranantajan kanssa latauspisteiden asennuksesta ja sähkön veloituksen periaatteista. Toiset sopivat kuukausihinnan, toiset laskuttavat sähköstä käytön mukaan. Niinkin voi käydä, ettei vuokranantajalla ole mielenkiintoa tehdä yhteistyötä sähkönlatauspisteisiin investoimisessa. Silloin yritys voi pyrkiä vuokraamaan sähköä ja sähkökaapelia esimerkiksi naapurikiinteistöstä.

Latauslaitteiden hankinta on vasta alkua

Latauspisteiden tarjoajia ei nykyään ole vaikeaa löytää hakukoneiden avulla. Asennuskin on alan standardien myötä helpottunut. Kotiin asennettavat latauspisteet ovat nykyisin muutaman minuutin kartoituksen ja parin tunnin asennuksen juttu, sillä latauspisteen kaapeli on usein helppoa asentaa pintavetona, kun sähkökeskus on lähellä.

Yrityksen tapauksessa latauspisteiden hankintaan liittyy usein tarve kokonaisvaltaisemmalle palvelulle, joka yhdistää henkilöstön latauskortit, latauksen, datan hallinnoinnin, laskutuksen ja raportoinnin sen mukaan miten sähköä on käytetty kunkin työntekijän kohdalla ja miten sähkön lataus jakautuu julkisen latauksen ja kotilatauksen välillä.

Jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme latauspisteitä sekä henkilöstön koteihin että toimistoille, on kartoituksissa ja asennuksissa mukana pääyhteistyökumppanimme Virta. Itse hoidamme kaiken yllä kuvaillun kaltaisen sähköautoiluun liittyvän hallinnoinnin. Työntekijöiden sähkön ja polttoaineen kulutusta taas seurataan kortin avulla, joka toimii tunnisteena ja laskutuksen ja raportoinnin mahdollistajana.

Ketkä voivat käyttää latauspisteitä?

Latauspisteiden määrä on kunkin organisaation itse määriteltävissä. Latauspiste per auto voi olla hyvä nyrkkisääntö, mutta toisaalta voi olla viisasta ennakoida – sähköautojen määrä voi tulevaisuudessa kasvaa.

Meillä asennettiin neljää sähköautoa varten kolme lataustolppaa, joissa on yhteensä kuusi latauspistettä. Jos tuntuu siltä, että latauspisteitä on omiin tarpeisiin nähden liikaa, voi oman latauspisteen ilmoittaa sovellukseen, joka näyttää julkisten latauspisteiden sijainnit kartalla. Näin latauspisteiden verkosto laajenee yhä kattavammaksi ja sähköautoilu helpottuu entisestään.

Jos sinulla on kysyttävää, tai haluat pyytää tarjouksen, ota meihin yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomake täältä

#Leasing #sähköautoleasing #huoltoleasing #yritysleasing #arvalelectric

Prevent JS Alert