Home > Blog > Arval Blog > Tarjoaako Yrityksesi Sahkoautoja Tyosuhdeautona Nain Otat Latauspalvelut Haltuun

Tarjoaako yrityksesi sähköautoja työsuhdeautona? Näin otat latauspalvelut haltuun kotona, töissä ja liikkuessa

Tarjoaako yrityksesi sähköautoja työsuhdeautona? Näin otat latauspalvelut haltuun kotona, töissä ja liikkuessa

Torstai, kesäkuu 10, 2021

Sähköautojen määrä Suomessa on yli kymmenkertaistunut neljässä vuodessa. Kasvun odotetaan jatkuvan 2020-luvulla nopeana. Samaan aikaan latauspalvelut ovat tuottaneet yrityksille päänvaivaa – miten järjestää lataus vaivattomasti kotiin, työpaikalle ja liikkeellä ollessa? Jotta yhä useamman yrityksen olisi helppoa valita käyttöönsä vähäpäästöisiä sähköautoja, Arval tarjoaa kaikki lataamiseen liittyvät palvelut yhden luukun periaatteella. 

 

Moni työnantaja haluaisi tarjota sähköauton latauspalveluja työntekijöilleen, mutta tuskailee hajautettujen palveluntarjoajien ja byrokratian viidakossa. Jotta ladattavasta ajoneuvosta saa suurimman hyödyn irti, sen kannattaisi olla kytketty latausverkostoon aina, kun auto on parkissa.  

Yleisimmin auto parkkeerataan kotipihaan tai toimistolle. Lisäksi auto on parkissa usein kauppareissun aikana tai mökkeillessä. Arval tarjoaa sähköautojen latauspalveluita yhden luukun taktiikalla jokaiseen tarpeeseen, paikasta riippumatta. Arvalin operatiivinen johtaja Markus Venäläinen kertoo, millaisia eri sähköautojen latauspalveluja Arval tarjoaa yrityksille.  

Vapaassa autoedussa työnantaja maksaa kaikki auton omistamiseen ja käyttöön liittyvät kustannukset. Käyttöedussa työntekijä maksaa itse osan auton kuluista. Yrityksen autosääntö määrittää, mitkä kulut työnantaja maksaa ja mitkä työntekijä maksaa itse.  

         1. Sähköauton lataaminen kotona 

Arvalin avulla yritykset voivat tarjota työntekijöilleen sähköauton latausmahdollisuuden kotiin. Tässä ratkaisussa Arval hoitaa lautauspisteen asennuksen työntekijän kotiin tai työntekijä liittyy osaksi taloyhtiön latausverkostoa. Latauspiste liitetään osaksi yrityksen leasingvuokraa. 

Jos kyseessä on työnantajan tarjoama vapaa autoetu, työntekijä ei maksa itse sähköstä, vaan se hyvitetään hänelle kuukausittain toteutuneen sähkönkulutuksen mukaisesti. Arval hoitaa rahaliikenteen ja raportoinnin yrityksen puolesta, ja auton käyttäjä saa aina kuun päätteeksi sovitun mukaisen hyvityksen sähköstä. 

         2. Sähköauton lataaminen työpaikalla 

Sähköauton latausmahdollisuus työpaikalla voi olla kilpailuvaltti etenkin yrityksille, jotka sijaitsevat kaukana julkisista latauspisteistä.  

Jos yritys pohtii sähköauton latauspisteiden hankkimista työpaikalle, Arval toimii keskustelunavaajana toimistolatauspisteiden tarjoajien suuntaan. Näin yrityksen ei tarvitse itse käyttää aikaa yhteistyökumppaneiden kartoittamiseen tai alkukeskusteluihin. Arval auttaa keskusteluyhteyden avaamisessa sopivan latauskumppanin kanssa, jolloin toimistolataaminen sopii kokonaisratkaisuun. 

         3. Sähköauton lataaminen julkisella paikalla  

Julkiset latauspisteet ovat välttämätön osa liikkuvan sähköautoilijan arkea. Markkinoilla toimii useita eri operaattoreja, jotka tarjoavat latauspalveluja. Kuskin kannalta ongelmallista on, että jokaisella operaattorilla on usein oma latauslätkänsä. Kuski saattaa joutua hankkimaan tukun erilaisia latauslätkiä voidakseen ladata ajoneuvoaan tien päällä.  

Vapaata autoetua tarjoavalle yritykselle haaste on, että se joutuu rakentamaan erilliset laskutusintegraatiot kaikkien eri operaattoreiden kanssa.  

Arval tarjoaa kumppaninsa NewMotionin kanssa ratkaisua, jossa kuski pääsee yhdellä kortilla käsiksi kaikkien päälatausoperaattoreiden verkostoihin. Tämä tarkoittaa, että kuskilla on käytössään erittäin laaja latausverkosto – missä päin Suomea tahansa.  

Autoetua työntekijöilleen tarjoava yritys hyötyy siitä, että kaikki sähköautotapahtumat löytyvät yhdeltä leasinglaskulta. Ratkaisun ansiosta yrityksen on helppo pysyä kärryillä siitä, miten ja missä latauspalveluita on käytetty.  

Yhä useampi työntekijä toivoo, että organisaatiossa olisi huomioitu myös sähköautoilla liikkuvat. Onko yrityksesi valmis vastaamaan tähän toiveeseen? 

 

LUE LISÄÄ SÄHKÖAUTOJEN VEROTUSKYSYMYKSISTÄ JA LATAA OPAS

Prevent JS Alert