Home > Blog > Leasing > Leasing 2020 Autoilun Kustannusten Ja Paastojen Lasku Onnistuu Datan Avulla

Leasing 2020: Autoilun kustannusten ja päästöjen lasku onnistuu datan avulla

Leasing 2020: Autoilun kustannusten ja päästöjen lasku onnistuu datan avulla

Keskiviikko, joulukuu 18, 2019

Haastoimme uuden maajohtajamme Andrei Biron vastaamaan kolmeen yritysleasing-alaa kiinnostavaan kysymykseen: miten laskea autoilun päästöjä ja kustannuksia, millaisia kasvutavoitteita Arvalilla on ja miten dataa voi hyödyntää autoilussa.

Kesällä Suomen Arvalin tiimiin liittyi uusi maajohtaja Andrei Biro. Hän tuo mukanaan kansainvälisyyttä sekä vahvaa kokemusta – Andrei on ollut mukana luomassa Arvalin kasvua jo yli 10 vuotta, viimeisimpänä hän on toiminut Romaniassa Arvalin kaupallisena johtajana. 

 

  1. Väitätte, että voitte laskea autoilun päästöjä ja samalla kustannuksia – miten teette tämän?

 

Autopolitiikalla sekä autojen valitsemisella voi vaikuttaa merkittävästi sekä päästöihin että kustannuksiin. Lupaamme antaa parhaat, dataan nojaavat neuvot autojen valinnassa ja autopolitiikan laatimisessa. Autamme esimerkiksi yritystä löytämään juuri oikeat energiamuodot autoihin täyssähköautoista polttomoottoriautoihin. Erityisesti suosiota kasvattavat tällä hetkellä hybridit.

Lisäksi autamme hallinnoimaan koko autokantaa sekä kuljettajia. Myös täältä löytyy paljon kohtia, joiden avulla hiilidioksidipäästöjä ja kustannuksia voi saada alas, esimerkiksi antamalla kuljettajille palautetta ajotavoista.

Maailmanlaajuisesti Arvalilla on noin 1,3 miljoonaa autoa teillä, joten meidän toimillamme on suuri vaikutus ja samalla tiedämme, että meillä on suuri vastuu.

 

  1. Miten Arval jatkaa Suomessa leasing-markkinan haastamista?

 

Suomessa Arvalilla on jo seitsemän menestyksekästä vuotta takana ja autoja on vuoden loppuun mennessä liikkeellä noin 5000.Seuraavan viiden vuoden aikana Arval aikoo tuplata automääränsä. Tänä vuonna meidän piti jo tuplata toimitilojemme koko kovan kasvun takia. Kasvu tarkoittaa todennäköisesti useampia uusia rekrytointeja vuodelle 2020. Etsimme ensi vuonna uusia nuoria kykyjä liittymään joukkoomme.

Maailmalla olemme suurin leasing-yritys, mutta Suomessa vielä haastaja. Jatkossa haluamme palvella Suomessa entistä vahvemmin myös pieniä ja keskisuuria asiakkaita sekä asiakkaita myös maakunnissa, unohtamatta tietenkään suurempia yrityksiä.

 

  1. Auto osaa jo kertoa, miten sillä ajetaan – miten dataa hyödynnetään?

 

Raportointityökalumme kehittyvät jatkuvasti ja voimme kertoa paljon palautetta suoraan kuljettajalle esimerkiksi hänen ajotavoistaan.

Lisäksi keräämme todella paljon dataa anonyymisti autoista. Kun yhdistämme tiedot, saamme laajasti tietoja polttoaineen kulutuksesta ja ajotavoista sekä ylipäätään autojen vaikutuksesta ympäristöön - esimerkiksi jarrutustavoilla ja kiihdytyksellä voi vaikuttaa suoraan päästöihin. Koko alasta kerätyn tiedon avulla voimme entistä paremmin neuvoa asiakkaitamme ja auttaa saavuttamaan vastuullisuustavoitteet.

Katso koko video täältä

#leasing #huoltoleasing #operatiivinenleasing 

Prevent JS Alert