Home > Näin matkustat lemmikin kanssa

Näin matkustat lemmikin kanssa

ANNATKO LEMMIKKISI HYPPIÄ AUTOSSA VAPAANA?

Muista pitää lemmikkisi ja itsesi turvassa!

Koiran kuljetuskoppi

Minne tahansa matkustatkin autolla, vältä lemmikkisi sijoittamista etupenkille – tuulilasin läpi hohkaava aurinko saattaa olla liian kuuma karvaturrille. Lisäksi turvatyynyn laukaisulla voi aiheuttaa kohtalokkaita seurauksia lemmikillesi. Käytä aina lemmikille sopivaa turvavyötä, kuljetuskoppiatai muuta eläinten kuljetukseen tarkoitettua välinettä, ja sijoita se auton takaosaan. Kuljetuskopin tuleeolla tarpeeksi iso, jotta lemmikkisi voi seistä, istua, maata ja kääntyä sen sisällä vaivatta. Aseta häkki autoon turvallisesti ja tiiviisti niin, että se ei heilu tai pomppaa ilmaan mahdollisen äkkijarrutuksen sattuessa.

 

Tunnistetiedot

Etenkään kissat eivät pidä siitä, että ne viedään pois tutusta ympäristöstä, joten matkustaminen on niille suuri rasite. Kun matkustat autolla lemmikkisi kanssa, muista aina pitää mukana lemmikin kunnollinen tunniste (kuten mikrosiru tai pantatunniste) siltä varalta, että lemmikkisi karkaa tai eksyy. 

 

Oletko lähdössä roadtripille? Pakkaa lemmikillesi oma laukku

Pakkaa mukaan ruokaa, kulho, talutushihna, turkin huoltotarvikkeet, lääkkeet, ensiaputarvikkeet ja matka-asiakirjat, ja sijoita ne autoon helposti saataville. Luodaksesi lemmikillesi turvallisen olon, pakkaa mukaan myös sen suosikkilelu tai -tyyny. Varmista, että otat mukaan runsaasti vettä. Vältä lemmikin syöttämistä silloin, kun auto on liikkeessä. Pitkille automatkoille on suositeltavaa tehdä etukäteen ruokkimisaikataulu, ja aloittaa ruokinta kevyellä aterialla 3-4 tuntia ennen matkaanlähtöä.

 

Älä koskaan jätä lemmikkiäsi yksin pysäköityyn autoon!

Älä koskaan jätä karvaista ystävääsi yksin pysäköityyn autoon, sillä lemmikki saa herkästi lämpöhalvauksen tai sen paleltuu! Kuumana päivänä auto voi muuttua saunaksi hetkessä, vaikka ikkunat olisivat auki. Kylmällä säällä autostasi voi tulla nopeasti pakastin.

 

LUE LISÄÄ KULJETTAJAN VINKKEJÄ
driving with pets

Prevent JS Alert