Home > Näin pakenet uppoavasta ajoneuvosta

Näin pakenet uppoavasta ajoneuvosta

6 vinkkiä uppoavasta ajoneuvosta pakenemiseen

Kuvittele tilanne: olet peruuttamassa autoasi, kun huomaat yhtäkkiä autosi tipahtavan pois laiturilta ja järveen.

Tutustu vinkkeihimme:

  1. Laita ajovalot päälle. Hälytysajoneuvot havaitsevat uppoavan ajoneuvon helpommin, kun ajovalot ovat päällä. Muista myös jättää avaimet virtalukkoon!

  2. Tartu hätävasaraan. Tiedätkö miten hätävasaraa on käytetään? Varmista, että vasara on aina helposti saatavilla tarpeen tullen. Hätävasara, jolla saat auton lasin rikottua, voi pelastaa henkesi onnettomuustilanteessa.

  3. Avaa turvavyösi. Onko autosi ylösalaisin vedessä? Silloin et saa turvavyötä auki, koska roikut sen varassa. Puske jalkasi auton konepeltiä vasten ja paina itsesi istuinta vasten. Ota toisella kädellä tukea sisäkatosta ja käytä toista kättä vyön avaamiseksi. Voit käyttää hätävasarassa olevaa veistä turvavyön leikkaamiseen.

  4. Avaa tai riko sivuikkuna. Tarkista ensin, voitko avata ikkunaa. Jos se ei onnistu, riko ikkuna hätävasaralla tai painavalla esineellä.

  5. Etkö saa ikkunaa auki?  Älä panikoidu! Vedä syvään henkeä ja odota rauhallisesti, kunnes ajoneuvo on uponnut lähes kokonaan vedenpohjaan. Kun paineistus tasaantuu, voit avata auton oven.

  6. Poistu ajoneuvosta! Ui selälläsi päästäksesi ulos autosta, pidä kasvot ajoneuvoon päin. Näin voit tarpeen tullen työntää ajoneuvoa kauemmas, jos se alkaa kaatua sinua kohti. Kun olet päässyt turvallisen matkan päähän ajoneuvosta, voit kääntyä ja uida rantaan.

 

LUE LISÄÄ KULJETTAJAN VINKKEJÄ
sinking car

Prevent JS Alert