Home > Näin pakkaat autosi turvallisesti

Näin pakkaat autosi turvallisesti

NÄIN PAKKAAT AUTOSI TURVALLISESTI

Varmista aina, että matkatavarasi ja omaisuutesi on pakattu autoon turvallisesti. Sijoita ensin painavat matkatavarat keskelle, ja kevyemmät tavarat reunoille sekä painavan tavaran päälle. Vältä matkatavaroiden pakkaamista korkeiksi kasoiksi.

Katolla kuljetettavat matkatavarat

Auton katolle laitettavat matkatavarat tulee kiinnittää huolellisesti. Vauhdissa ilmavirta nostaa katolle sijoitettujen pitkien matkatavaroiden keulaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että katon matkatavarat on kiinnitetty erityisen tarkasti etuosasta. Katon matkatavarakuorma tulee sitoa kulkuneuvoon huolellisesti, jotta se ei lähde valumaan jarrutettaessa. Koska kattokuorma lisää auton painoa, suosittelemme, että tilaa vievät mutta kevyet matkatavarat sijoitetaan katolle, ja painavammat matkatavarat auton sisään. 

 

Matkatavaroiden järjestely auton sisällä

"Viimeisenä sisään, ensimmäisenä ulos”. Järjestä matkatavarat autoon siinä järjestyksessä, kun uskot tarvitsevasi niitä. Kiinnitä huomiota esimerkiksi siihen, että saat hätätilanteessa autosta helposti ulos vararenkaan tai ensiapupakkauksen. Varmista että tärkeimmät asiat, kuten ruoka, juomat ja lasten viihdykkeet, ovat helposti saatavilla. Pakkaa painavat matkatavarat tiiviisti ja matalasti, jolloin ne eivät paiskaudu onnettomuudessa matkustajien päälle. Esimerkiksi matkalaukkujen ja putkikassien pakkaaminen takapenkkiä korkeammalle voi olla riskialtista. Jos matkatavarat on sijoitettu korkeiksi pinoiksi, ne haittaavat näkyvyyttä ja lisäävät loukkaantumisriskiä onnettomuustilanteissa. Voit käyttää myös istuinten alla olevaa tilaa matkatavaroiden säilyttämiseen. Mitä paremmin pystyt jakamaan matkatavaroiden painoa tasaisesti koko autoon, sitä optimaalisempaa on bensankulutus ja autonhallinta.

Muista, että jos teet hätäjarrutuksen alle 50 kilometrin tuntivauhdissa, väljästi pakatuilla tavaroilla on jopa 50 kertainen tuhovoima niiden painoon nähden. Pakkaa kirjat, älypuhelimet ja läppärit turvallisesti istuinten alle, jotta niistä ei tule kolarissa ammuksia

Ajotyyli

Vältä takalasin peittämistä tavaralla, koska se tekee ajamisesta vaikeampaa ja vaikeuttaa peruuttamista. Muista turvaväli: täyteen pakattu auto vaatii pidemmän matkan pysähtyäkseen kokonaan. Kun matkustat painavan matkatavarakuorman kanssa, säädä ajovaloja hieman alaspäin. Täyteen ahdettu takakontti voi painaa auton takaosaa alaspäin, mikä puolestaan nostaa ajovalojen kulmaa ylöspäin. Pahimmillaan korkealle osoittavat ajovalot sokaisevat vastaantulevien autojen kuskeja. 

 

LUE LISÄÄ KULJETTAJAN VINKKEJÄ
how to pack a car

Prevent JS Alert