Arval Leasingauton lisävarustelu koirahäkki

Kuskilta kuskille: Huomioi nämä viisi asiaa, kun teetät lisävarusteen leasingautoosi

Blogi 30 May 2024

Kuskilta kuskille: Huomioi nämä viisi asiaa, kun teetät lisävarusteen leasingautoosi

Moni ei tiedä, että myös leasingautoon voi teettää lisävarusteita. Kristoffer Nikander hankki autonsa takatilaan koiralleen mittojen mukaan teetetyn kuljetushäkin, jonka myötä niin koira kuin tavaratkin kulkevat mukana helposti ja turvallisesti. Lue viisi vinkkiä lisävarustetta harkitsevalle! 

”Kolmevuotias, 50-kiloinen ja muistuttaa leijonaa tai pientä karhua”, kuvailee Kristoffer Nikander leonberginkoiraansa Nalaa, jolle hän on vastikään teettänyt oman kuljetustilan Arvalilta liisattuun työsuhdeautoonsa. 

Espoosta Helsinkiin töihin kulkevalla ja työn puolesta autoilevalla Nikanderilla oli aiemmin työsuhdeautonaan farmari, jossa tila oli kortilla. Mökkireissut ja arjen siirtymät olivat haastavia, kun tavarat ja koira oli turvallisuuden vuoksi sijoitettava eri paikkoihin: Nala takatilaan turvaverkon taakse ja tavarat katolle suksiboksiin.  

Auto oli menossa vaihtoon, eikä Nikander siksi halunnut teettää siihen lisävarusteita. Toiveena kuitenkin oli, että seuraavassa autossa sekä koira että tavarat kulkisivat turvallisesti takatilassa. Parhaiten tarpeeseen sopi kuljetushäkki. 

”Tavoitteena oli hyödyntää ja optimoida auton takatila koiran ja tavaroiden kuljettamiseen joka millimetriä myöten”, Nikander kertoo. 

 

Uusi työsuhdeauto tilaukseen ja häkin toteuttaja hakuun 

Helmikuussa 2022 Nikander tilasi Arvalin kautta uuden työsuhdeauton, seitsemänpaikkaisen tila-auton. Kun auton toimitusaika alkoi tarkentua keväällä 2023, myös häkin suunnittelu tuli ajankohtaiseksi. Nikander oli varautunut ajamaan kesän vielä vanhalla autollaan – kunnes Arvalilta tuli tieto, että uuden auton saisikin luultua nopeammin, jo kesälomaksi.  

”Pieni kiire pääsi tulemaan. Uuden auton takakontti olisi ilman häkkiä ollut liian iso ja turvaton koiralle esimerkiksi käännöksissä, joten vaihtoehtoja jäi kaksi: saada nopeasti jostain häkki tai ajaa kesä vanhalla autollani”, Nikander kertoo.  

Nikander kävi läpi valmishäkkien valikoimia, mutta ei löytänyt sopivaa ratkaisua. Tarjolla oli lähinnä liinoilla autoon kiinnitettäviä malleja sekä häkkejä, joissa tilankäyttö olisi ollut tehotonta. Lisäksi Nalan kokoluokassa vaihtoehtoja oli niukasti.  

”Kallistuin melko nopeasti mittojen mukaan teetettävään häkkiin ja siihen, että sellainen teetetään uuteen autoon vielä ennen kesälomaa”, Nikander kertoo. 

Koiran kuljetushäkkejä autoihin räätälöivien tahojen löytäminen osoittautui verrattain vaikeaksi. Lopulta Nikander löysi muutamia toimijoita, jotka rakensivat erilaisia lisävarusteita esimerkiksi viranomaisten autoihin. Eräs autoverhoomo erottui joukosta palveluhenkisyydellään – ja lupasi toteuttaa toimeksiannon vielä ennen lähestyvää kesälomaa. 

 

Hyväksyntä työnantajalta ja Arvalilta – ja toteutusta kohti 

Kun toteutustapa oli selvillä, oli vielä varmistettava tarvittavat luvat kuntoon: jos autoon asennetaan asiakkaan tai kuljettajan omia lisävarusteita, niiden asennus tulee aina hyväksyttää työnantajalla ja leasingyrityksellä.  

Myös Nikander varmisti ennen häkin tilaamista, että työnantajan autopolitiikka sallii lisävarusteen teettämisen leasingautoon. Seuraavaksi hän oli yhteydessä Arvaliin. 

”Sain vahvistuksen projektille myös Arvalin yhteyshenkilöltämme vaivattomasti. Pyysin luvan myös kirjallisena sähköpostiini, sillä yrityksemme autopolitiikka edellytti sitä”, Nikander kertoo. 

Yritysten autopolitiikoissa voi olla erilaisia kriteereitä työsuhdeautoihin asennettaville lisävarusteille. Koirahäkin tapauksessa Arvalin puolesta kriteerinä oli muun muassa, että varuste voidaan poistaa jälkeä jättämättä, kun auto palautetaan Arvalille.  

”Tämä ei tuottanut ongelmaa, sillä häkki oli löytämäni verhoomon kanssa suunniteltu kiinnitettäväksi suoraan auton rungon omiin ruuvikohtiin. Kunnollisella kiinnityksellä se myös pysyy paikoillaan käytössä ja on mahdollisimman turvallinen mahdollisissa kolaritilanteissa”, Nikander kertoo.  

 

lisävarustelu koirahäkki

 

Laadukas lopputulos – ”teettäisin uudestaan, vaikka leasingauto vaihtuisi” 

Tiukasta aikataulusta huolimatta häkki saatiin valmiiksi ajoissa – ja kiireestä huolimatta häkkiä ehdittiin jopa hieman laajentaakin Nalan kanssa tehdyn sovituskäynnin pohjalta, ennen kuin se lähti viimeisteltäväksi maalaamoon. Nikander ja hänen lapsensa pääsivät suuntaamaan kesän mökkireissuilleen Nala ja tavarat vaivattomasti auton takatilassa matkaten.  

”Häkki on laadukas, istuu autoon kuin hanska ja Nala pääsee liikkumaan häkissä mukavasti. Vaikka häkki ei sopisi seuraavaan autooni, teettäisin uuden koska vain. Maksan myös mielelläni laadusta: siitä, että häkki ei rämise ja pauku ja on ennen kaikkea turvallisin mahdollinen”, Nikander kertoo. 

Nikander kehuu myös sitä, että auto on muutoksen myötä helposti muunneltavissa. Autoa käytetään pääasiassa viisipaikkaisena, mutta myös häkin vieressä oleva kuudes penkki on mahdollista ottaa käyttöön. Sen taakse teetetty oma turvaverkko pitää myös tavarat turvallisesti takatilassa. Seitsemäskin penkki on käytettävissä, jos häkin irrottaa – mikä käy helposti muutamassa minuutissa.  

”Moni ei tiedä, että lisävarusteiden asentaminen leasingautoon on mahdollista. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille, jotka haluavat räätälöidä leasingautonsa omien tarpeidensa mukaan”, Nikander sanoo. 

 

Harkitsetko lisävarustetta leasingautoon? Lue Kristofferin ja Arvalin viisi vinkkiä!  
 

  1. Aloita lisävarusteen suunnittelu jo ennen kuin tilaat auton. Kartoita tarvitsemasi lisävarusteen koko ja tilaa auto, johon se varmasti mahtuu. 

  2. Tarkista yrityksesi autopolitiikka ja varmista lupa Arvalilta. Olipa kyseessä sitten työsuhdeauto tai työkäytössä oleva auto, myös leasingautoon voi asentaa omia varusteita. Tarkista kuitenkin yrityksesi auto-ohjeistuksesta, ovatko varustelun muutokset sallittuja. Ota sen jälkeen yhteys Arvalin yhteyshenkilöösi.

  3. Pohdi, kuka lisävarusteen maksaa. Tämä riippuu varusteen käyttötarkoituksesta. Pohdi myös, onko varusteelle käyttöä sen jälkeen, kun suunnittelet palauttavasi leasingautosi. Jos maksat varusteen itse, se jää sinulle. Jos työnantajasi maksaa, lisävaruste on yrityksen omaisuutta.

  4. Tarkista Arvalilta, muuttuuko leasingvuokrasi tai verotusarvosi. Jos maksat varusteen itse, muutos ei vaikuta auton leasingvuokraan tai verotukseen. Jos kustannukset hoitaa työnantajasi, muutoksia voi tulla.

  5. Panosta laatuun. Laadukas lisävaruste helpottaa arkeasi. Älä tyydy valmiisiin hyllytuotteisiin, jos ne eivät sovi vaatimuksiisi. Kartoita sopiva mittojen mukaan lisävarusteita valmistava taho. Mittojen mukaan tehtävä lisävaruste voi olla mikä vain arkeasi tai harrastuksiasi helpottava asia – vaikkapa sukelluspulloteline! 

 

Kysy lisää Arvalin asiakasvastaavaltasi tai asiakaspalvelustamme p. 09 8254 1234! 

Lue lisää Näytä vähemmän