Arval kuljettajan ohjeet leasingsopimuksen alkaessa

Tervetuloa Arval kuljettajaksi

Tältä sivulta löydät tärkeitä ja käytännöllisia kuljettajan ohjeita, joihin sinun kannattaa tutustua hyvissä ajoin.

Ajoneuvosta huolehtiminen

Käytä ajoneuvoa huolellisesti ja varovaisesti, sekä ajoneuvon käyttöön ja ylläpitoon liittyvien ohjeiden ja hallinnollisten määräysten mukaisesti. Kuljettajana tehtäväsi on varmistaa, että autoa käytetään ja huolletaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämän vuoksi sinun tulisi tutustua auton huolto-ohjelmaan. Otathan huomioon, että huolto-ohjelman laiminlyömisestä aiheutuvat seuraukset ovat vastuullasi.

Ajoneuvo tulee viedä ajoissa lakisääteiseen katsastukseen. Ajoneuvon käyttö on sallittua ainoastaan normaalissa tieliikennekäytössä. Myöskään henkilöiden tai tavaroiden kuljettaminen maksua vastaan tai käyttö muihin tarkoituksiin, joita autovakuutus ei kata, ei ole sallittua.

Tupakointi autossa on ehdottomasti kielletty.


Renkaat

Kaikkiin Arvalin huoltoleasingsopimuksiin sisältyy renkaiden kausivaihdot sekä rengassäilytys rengashotellissa. Sinun tulisi huolehtia kaikkien renkaiden vaihtojen teettämisestä rengasliikkeessä. Palvelu tarjotaan kumppaneidemme Euromasterin, RengasCenterin ja Vianorin toimipisteissä.

Lue lisää rengaspalveluista ja etsi lähin toimipiste renkaat ja rengaspalvelut sivulta.


Polttoainekortit ja sähköauton lataaminen

Yritysautolijana huoltoleasingsopimukseesi saattaa kuulua mahdollisuus polttoainekorttiin ja/tai latausratkaisuun. Tämä riippuu  sopimuksesta Arvalin kanssa.

Kirjaa aina matkamittarisi lukema käyttäessäsi korttia. Jos kortti katoaa tai varastetaan, sinun on heti otettava yhteyttä kortin tarjoajaan sekä Arvaliin. 

Kortin haltijana olet vastuussa korttisi ostotapahtumista.

Lue lisää polttoainekortit ja lataaminen -sivulta.


Huollot, tekniset korjaukset ja katsastukset

Määräaikashuollot sisältyvät huoltoleasingsopimuksen hintaan, mutta auton käyttäjän vastuulla on huolehtia siitä, että auton määräaikahuollot suoritetaan ajallaan huolto-ohjelman mukaisesti. Tutustu auton käytöohjekirjaan ja sieltä löytyvään huolto-ohjelmaan.

Mikäli autossasi ilmenee tekninen vika, ota yhteys automerkkisi valtuutettuun merkkihuoltoon ja ilmoita asiasta Arvalille. Ulkomailla suoritettaville korjauksille tarvitaan aina Arvalin lupa. Mikäli vika estää ajamisen, Arval tiepalvelu palvelee sinua 24/7 numerossa 09 8254 1200.

Huoltoajan voit varata MyArval -mobiilisovelluksesta tai suoraan tästä. Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa huoltoihin ja korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää Huollot, Tekniset korjaukset ja Katsastukset -sivulta.


MyArval -palvelu

MyArval palvelu helpottaa arkeasi Arval ajoneuvon kanssa. Löydät palvelusta esimerkiksi autosi tiedot ja dokumentit, varaat huollon sekä ilmoitat vaurioista.

Voit myös ladata MyArval -mobiilisovelluksen, jolloin kaikki autoiluun liittyvä on aina mukanasi.

Lataa MyArval -mobiilisovellus iPhonelle tai Androidille.


Vinkit sähköautolijalle

Sähköautoilu vaatii kuljettajalta hieman erilaisia tottumuksia ja käytäntöjä kuin polttomoottoriautolla liikkuminen. Sähköautoon sekä sillä matkantekoon tuleekin tutustua huolella jo hyvissä ajoin.

Kasasimme yleisimpiä askaruttavia asioita sekä käytännön vinkkejä sähköautoilijalle erilliselle sivulle.

Etkö löytänyt etsimääsi? Tarkista usein kysytyt kysymykset tai ota meihin yhteyttä!

Miksi Arval?

Voit luottaa meihin:

Yli 30 vuoden kokemus leasingalalta kansainvälisesti

Arval palveluntarjoajana:

Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään parhaat ratkaisut 

Olemme täällä asiakkaitamme varten:

Olemme asiakkaidemme apuna kaikissa autoasioissa 

Keskitymme olennaiseen:

Teemme asiakkaidemme autoilusta helppoa ja huoletonta