Arval kuljettajan ohjeet leasingsopimuksen aikana

Kuljettajan ohjeet matkan varrella

Etsitkö tietoa huoltoasioihin liittyen, sattuiko ajoneuvolle vahinko tai oletko matkaamassa autollasi ulkomaille?

Tältä sivulta löydät tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua nauttimaan huolettomasta ja vaivattomasta liikkumisesta matkasi varrella.

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, tarkista usein kysytyt kysymyksemme tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Palvelemme sinua tehdäksemme leasingautoilustasi mahdollisimman sujuvan ja vaivattoman.

Ajoneuvosta huolehtiminen

Käytä ajoneuvoa huolellisesti ja varovaisesti, sekä ajoneuvon käyttöön ja ylläpitoon liittyvien ohjeiden ja hallinnollisten määräysten mukaisesti. Kuljettajana tehtäväsi on varmistaa, että autoa käytetään ja huolletaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämän vuoksi sinun tulisi tutustua auton huolto-ohjelmaan. Otathan huomioon, että huolto-ohjelman laiminlyömisestä aiheutuvat seuraukset ovat vastuullasi.

Ajoneuvo tulee viedä ajoissa lakisääteiseen katsastukseen. Ajoneuvon käyttö on sallittua ainoastaan normaalissa tieliikennekäytössä. Myöskään henkilöiden tai tavaroiden kuljettaminen maksua vastaan tai käyttö muihin tarkoituksiin, joita autovakuutus ei kata, ei ole sallittua.

Tupakointi autossa on ehdottomasti kielletty.


Renkaat

Kaikkiin Arvalin huoltoleasingsopimuksiin sisältyy renkaiden kausivaihdot sekä rengassäilytys rengashotellissa. Sinun tulisi huolehtia kaikkien renkaiden vaihtojen teettämisestä rengasliikkeessä. Palvelu tarjotaan kumppaneidemme Euromasterin, RengasCenterin ja Vianorin toimipisteissä.

Lue lisää rengaspalveluista ja etsi lähin toimipiste renkaat ja rengaspalvelut sivulta.


Polttoainekortit ja sähköauton lataaminen

Yritysautolijana huoltoleasingsopimukseesi saattaa kuulua mahdollisuus polttoainekorttiin ja/tai latausratkaisuun. Tämä riippuu  sopimuksesta Arvalin kanssa.

Kirjaa aina matkamittarisi lukema käyttäessäsi korttia. Jos kortti katoaa tai varastetaan, sinun on heti otettava yhteyttä kortin tarjoajaan sekä Arvaliin. 

Kortin haltijana olet vastuussa korttisi ostotapahtumista.

Lue lisää polttoainekortit ja lataaminen -sivulta.


Huollot ja tekniset korjaukset

Määräaikashuollot sisältyvät huoltoleasingsopimuksen hintaan, mutta auton käyttäjän vastuulla on huolehtia siitä, että auton määräaikahuollot suoritetaan ajallaan huolto-ohjelman mukaisesti. Tutustu auton käytöohjekirjaan ja sieltä löytyvään huolto-ohjelmaan.

Mikäli autossasi ilmenee tekninen vika, ota yhteys automerkkisi valtuutettuun merkkihuoltoon ja ilmoita asiasta Arvalille. Ulkomailla suoritettaville korjauksille tarvitaan aina Arvalin lupa. Mikäli vika estää ajamisen, Arval tiepalvelu palvelee sinua 24/7 numerossa +358 9 8254 1200

Huoltoajan voi varata MyArval -mobiilisovelluksesta tai suoraan tästä. Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa huoltoihin ja korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää Huollot, Tekniset korjaukset ja Katsastukset -sivulta.


MyArval -palvelu

MyArval palvelu helpottaa arkeasi Arval ajoneuvon kanssa. Löydät palvelusta esimerkiksi autosi tiedot ja dokumentit, varaat huollon ja ilmoitat vaurioista.

Voit myös ladata MyArval -mobiilisovelluksen, jolloin kaikki mainitut autosi asiat kulkevat kätevästi taskussasi!

Lataa MyArval -mobiilisovellus iPhonelle tai Androidille.


Ulkomailla ajaminen

Matkustaessasi autolla ulkomaille, sinulla on oltava Arvalin myöntämä maastavientilupa. Tarvitset myös ajoneuvosi rekisteriotteen teknisen osan paperisena, jonka ajoneuvon haltija saa lähimmältä rekisteröintejä suorittavalta katsastuskonttorilta.

Ajoneuvon maastavientilupa ei muuta vakuutettua alueellista vyöhykettä. Jos käytät ajoneuvoa maassa, jota ajoneuvovakuutus ei kata, vaaditaan sekä vakuutusyhtiön että Arvalin kirjallinen suostumus etukäteen. Voit varmistaa vakuutetun alueen omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Jos leasing-autossasi on nastarenkaat, muista ennen matkaasi selvittää kohdemaan talvirenkaita koskevat lait. Nastarenkailla ajaminen joissakin maissa saattaa olla kiellettyä tai muuten rajoitettua.

Löydät ajoneuvosi maastavientilupa-dokumentin My Arval -palvelusta


Kulukorvaus

Kulukorvauslomaketta voidaan käyttää tapauksissa, joissa leasingsopimuksen piiriin kuuluva kulu on poikkeuksellisesti jouduttu maksamaan käyttäjän toimesta. Esimerkkeinä tämän kaltaisista tilanteista on suoralaskutuksen epäonnistuminen tai muu tilanne jossa käyttäjä on joutunut maksamaan leasingsopimukseen kuuluvasta palvelusta itse.

Voit hakea kulukorvausta alta avautuvalla kulukorvauslomakkeella. Täytäthän kulukorvauslomakkeen huolellisesti nopean prosessoinnin onnistumiseksi.


Vahingon sattuessa

Mikäli vahingossa on syntynyt henkilövahinkoja tai vahinko aiheuttaa vaaraa muille tienkäyttäjille, soita aina yleiseen hätänumeroon 112.

Kalusto- ja materiaalivahinkojen osalta Arval auttaa sinua kaikissa tilanteissa. Mikäli vahinko estää ajoneuvolla ajon, Arval tiepalvelu auttaa sinua tien päällä 24/7 numerossa 09 8254 1200.

Kaikista vahingoista on ilmoitettava Arvalille. Mikäli leasingsopimukseesi ei kuulu ajoneuvovakuutusta, vaan auto on vakuutettu muualla, tee vahinkoilmoitus myös omaan vakuutusyhtiöön.

Mikäli tuulilasissa on kiveniskemä joka voidaan korjata, vahinkoilmoitusta ei tarvitse tehdä. Lasivahingoissa palvelee kumppanimme Autoklinikka.

Lue lisää ohjeita Vahingot -sivulla. Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.


Sijaisauto

Mikäli matkasi keskeytyy tai et voi muusta syystä käyttää leasingajoneuvoasi, sopimukseesi saattaa kuulua oikeus sijaisautoon. 

Varmistaaksesi sijaisauton mahdollisuuden, ota yhteyttä omaan Arval asiakasvastaavaasi tai asiakaspalveluun.


Auton peseminen

Ajoneuvon kuljettajana sinun tulee huolehtia auton kunnossapidosta, johon kuuluu myös säännöllinen auton peseminen. Auton puhtaanapito auttaa pitämään sen kunnossa, ja lisää käyttömukavuutta.

Auton pesut eivät kuulu leasingsopimuksiimme. Sinun tulee siitä huolimatta huolehtia auton puhtaanapidosta sopimusehtojen mukaisesti.

Mikäli olet yritysautoilija, yrityksesi autopolitiikkaan saattaa kuulua mahdollisuus pesettää auto polttoainekortilla. Tarkista tarvittaessa asia yrityksesi ajoneuvoista vastaavalta henkilöltä tai ota meihin yhteyttä.
 

Etkö löytänyt etsimääsi? Tarkista usein kysytyt kysymykset tai ota meihin yhteyttä!

Miksi Arval?

Voit luottaa meihin:

Yli 30 vuoden kokemus leasingalalta kansainvälisesti

Arval palveluntarjoajana:

Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään parhaat ratkaisut 

Olemme täällä asiakkaitamme varten:

Olemme asiakkaidemme apuna kaikissa autoasioissa 

Keskitymme olennaiseen:

Teemme asiakkaidemme autoilusta helppoa ja huoletonta