Arval kuljettajan ohjeet huollot ja korjaukset

Huollot, tekniset korjaukset ja katsastukset

Arvalin huolenpito ajoneuvoista ei pääty ajoneuvon luovutukseen. Auton elinkaaren aikana vastaan tulee määräaikaishuoltoja, mahdollisia teknisiä korjauksia sekä katsastuksia. Kaikki nämä sisältyvät Arval huoltoleasingsopimukseen. Tällä sivulla pääset tutustumaan eri toimenpiteisiin sekä käytännön ohjeisiin ajoneuvon toimintakyvyn ylläpitämiseksi.


Määräaikaishuollot

Arval autoa tulee huoltaa yhtä lailla kuin mitä tahansa muutakin autoa. Määräaikaishuollot pitävät auton toimintakykyisenä, vähentävät vahinkojen ja rikkoutumisten mahdollisuutta, sekä säilyttävät auton takuun. Huolletulla autolla matkantekosi on huolettomampaa.

Määräaikashuollot sisältyvät huoltoleasingsopimuksen hintaan, mutta auton käyttäjän vastuulla on huolehtia siitä, että auton määräaikahuollot suoritetaan ajallaan huolto-ohjelman mukaisesti. Tutustu auton käyttöohjekirjaan ja sieltä löytyvään huolto-ohjelmaan.

Kun autosi huolto tulee ajankohtaiseksi, varaat kätevimmin huoltoajan MyArval -mobiilisovelluksesta. Voit varata huoltoajan myös tästä. Arval asiakaspalvelu auttaa sinua kaikissa huoltoihin liittyvissä kysymyksissä.


Tekniset korjaukset

Parhaissakin autoissa saattaa esiintyä teknisiä vikoja matkan varrella. Myös näiden korjaaminen kuuluu Arval huoltoleasingsopimukseen.

Mikäli auto ilmaisee korjauksen tarpeen vikavalolla, ota aina yhteys automerkkisi valtuutettuun merkkihuoltoon ja muista ilmoittaa tapauksesta myös Arvalille. Arval asiakaspalvelu auttaa sinua teknisiin korjauksiin liittyvissä asioissa.

Ulkomailla suoritettaviin korjauksiin tarvitaan aina Arval Oy:n lupa etukäteen. Mikäli autollesi tapahtuu vahinko tai esiintyy korjaustarve ulkomailla, ole aina yhteydessä Arvaliin. 

Jos tekninen vika keskeyttää matkan tai estää sen jatkumisen, ota yhteys Arval tiepalveluun numerossa +358 9 8254 1200. Arval tiepalvelu päivystää ympäri vuorokauden, ja on ensisijainen kontakti virka-aikojen ulkopuolella.
 


Katsastukset

Säännöllisten huoltojen lisäksi autot pitää katsastaa määrätyn katsastusohjelman mukaisesti. Katsastukset kuuluvat niin ikään kaikkiin Arval huoltoleasingsopimuksiin.

Auton käyttäjänä vastuullasi on kuitenkin huolehtia auton määräaikaiskatsastuksesta viimeisen merkittyyn ajankohtaan mennessä. Tutustu siis autosi määräaikaiskatsastuksen ajankohtiin hyvissä ajoin. Katsastamaton auto asetetaan automaattisesti ja välittömästi ajokieltoon.

Katsastusasiat hoituu helpoiten kumppaniemme A-katsastuksen ja K1-katsastuksen kautta. Kun hoidat katsastuksen Arvalin kumppanilla, laskutus ja muut käytännön asiat hoituvat suoraan Arvalin ja kumppanin välillä. Mikäli paikkakunnallasi ei ole kummankaan kumppanin toimipistettä, ota yhteys Arvalin asiakaspalveluun.

Voit varata ajan katsastukseen tai tarkistaa katsastuspisteiden sijainnit alapuolella olevista linkeistä:

A-Katsastus ajanvaraus

K1-katsastus ajanvaraus

Lisätietoja autojen määräaikaskatsastuksesta saat Traficomin sivuilta.


Etkö löytänyt etsimääsi? Tarkista usein kysytyt kysymykset tai ota meihin yhteyttä!

Miksi Arval?

Voit luottaa meihin:

Yli 30 vuoden kokemus leasingalalta kansainvälisesti

Arval palveluntarjoajana:

Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään parhaat ratkaisut 

Olemme täällä asiakkaitamme varten:

Olemme asiakkaidemme apuna kaikissa autoasioissa 

Keskitymme olennaiseen:

Teemme asiakkaidemme autoilusta helppoa ja huoletonta