Arval kuljettajan ohjeet vahinkotapauksissa

Vahingot

Vahingot ajoneuvon kanssa voivat olla hyvinkin arkisia kolhuja, tai odottamattomia tilanteita joissa vaaditaan nopeampaa toimintaa. Muista siis ensimmäisenä soittaa yleiseen hätänumeroon 112, mikäli vahinkotilanteessa syntyy henkilövahinkoja tai tilanne aiheuttaa vaaraa muille tienkäyttäjille. 
 

Vahinkopaikalla

Pyri aina toimimaan vahinkopaikalla rauhallisesti ja turvallisuus huomioiden. Tässä muutamia muistettavia kohtia vahinkopaikalla toimimiseen:

1. Tarkista vahinkojen laajuus. Mikäli on syntynyt minkään asteisia henkilövahinkoja, soita aina ensin yleiseen hätänumeroon 112.
2. Ehkäise lisävahinkojen syntyminen mahdollisuuksien mukaan varoittamalla muita tienkäyttäjiä.
3. Mikäli vahingossa on osallisena toinen osapuoli, kirjaa muistiin auton rekisteritunnus ja kuljettajan yhteystiedot. Jos syyllisestä on epäselvyyttä tulee poliisi kutsua paikalle.
4. Kirjaa tarkasti ylös kaikki syyt, olosuhteet ja ilmeiset vahingon seuraukset sekä todistajien ja muiden asianomaisten yhteystiedot. Tarkista huolellisesti vahingon mahdollisen vastapuolen tiedot. Mikäli mahdollista suorittaa turvallisesti, voit kuvata vahinkoja sekä olosuhteita jo vahinkopaikalla.
5. Jos vahinko estää ajon jatkumisen, ota yhteyttä 24/7 päivystävään Arvalin tiepalveluun. Ajoneuvo voidaan mahdollisesti korjata paikan päällä ajokuntoon, tai hinata pois vahinkopaikalta.
 

Vahinkoilmoituksen teko

Ilmoita vahinkotapauksissa aina Arvalin vahinkopalveluihin sähköpostitse vahingot@arval.fi tai MyArval-sovelluksen kautta. Valmistauduthan esittämään tilanteen kulun, kuvauksen ajoneuvon vahingoista, toisen osapuolen vahingot ja yhteystiedot ja muut tarvittavat tiedot.

Mikäli leasingsopimukseesi kuuluu vakuutus Arvalin kautta, yllä olevat riittävät. Muussa tapauksessa tee vahinkoilmoitus myös auton vakuuttaneeseen vakuutusyhtiöön.

Lasivahingot

Jos ajoneuvosi tuulilasi vahingoittuu, on se hyvä korjata mahdollisimman pian paremman näkyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi. Kiveniskemien tapauksessa tuulilasia ei välttämättä tarvitse vaihtaa, vaan se voidaan paikata. Tällaisessa tapauksessa ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan voit viedä auton suoraan korjattavaksi kumppanimme Autoklinikan toimipisteisiin, jopa ilman ajanvarausta. 

Jos autosi tuulilasi on haljennut tai vaurioitunut pahemmin, tulee se vaihtaa uuteen. Tällaisessa tapauksessa ole yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi ja Arvaliin tuulilasin vaihtamiseksi.

Ilkivalta

Mikäli ajoneuvoon on kohdistunut ilkivaltaa, varkaus tai varkauden yritys, murtautuminen tai ajoneuvon avaimet varastetaan, sinun on tehtävä rikosilmoitus poliisille välittömästi. Teethän myös vahinkoilmoituksen Arvalille ja omaan vakuutusyhtiöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Muista, että voit myös omalla toiminnallasi ehkäistä ilkivaltaa ja varkauksia. Esimerkiksi näkyvällä olevat arvoesineet saattavat houkutella autoon murtautumiseen, älä siis jätä arvotavaroita tai muuta houkuttelevaa näkyville.


Etkö löytänyt etsimääsi? Tarkista usein kysytyt kysymykset tai ota meihin yhteyttä!

Miksi Arval?

Voit luottaa meihin:

Yli 30 vuoden kokemus leasingalalta kansainvälisesti

Arval palveluntarjoajana:

Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään parhaat ratkaisut 

Olemme täällä asiakkaitamme varten:

Olemme asiakkaidemme apuna kaikissa autoasioissa 

Keskitymme olennaiseen:

Teemme asiakkaidemme autoilusta helppoa ja huoletonta