Arval Office Finland

Arvalilla jo 7000 rahoitettua autoa – uusista autoista yli 60 % sähköistettyjä

Uutiset 15 Jun 2023

Arvalilla jo 7000 rahoitettua autoa – uusista autoista yli 60 % sähköistettyjä

Arval on toiminut Suomessa reilut kymmenen vuotta. Tänä aikana yhtiö on kasvattanut rahoitettujen autojen määrän jo seitsemään tuhanteen. Maajohtaja Andrei Biro kertoo, miten tämä on onnistunut ja millaisia kasvun vuodet ovat olleet. Mutta katsotaan ensin kristallipalloon: miltä näyttää tulevaisuus lähivuosina, Andrei Biro? 

Arvalin maajohtaja Andrei Biron mukaan vuosi 2025 määrittelee autoalan tulevaisuuden.  

”Siitä eteenpäin täyssähköautojen osuus on yli puolet kaikista uusista henkilöautoista. Mitä leasingyhtiöihin tulee, ne keskittyvät yhä enemmän liikkumiseen kokonaisuutena: sähköpotkulautoihin, polkupyöriin ja julkiseen liikenteeseen autojen lisäksi”, Biro ennustaa.  

 

Kasvua autopulasta huolimatta 

Arval aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2012. Tällä hetkellä Arvalilla on hallussa noin 16 prosenttia leasing-alan markkinaosuudesta. Vaikka markkina ei ole juuri kasvanut, Arval on silti onnistunut kasvamaan: viime vuosina kasvuprosentti on ollut 12–14.   

Samaan aikaan automarkkina on kärsinyt komponenttipulasta ja logistiikkaongelmista, ja autojen toimitusajat ovat edelleen tietyissä malleissa jopa vuoden mittaisia. Biron mukaan Arval on onnistunut kasvamaan kolmesta syystä:   

  • Kaupallinen strategia on onnistunut: esimerkiksi sopimuksien jatkaminen sekä toisaalta asiakaspalvelu ja konsultointi autoasioissa ovat pitäneet asiakkaat tyytyväisinä.  

  • Vähän käytettyjen autojen leasing: hyvät ja vähän ajetut autot jatkavat uudelle leasingkierrokselle, eikä niissä ole käytännössä toimitusaikaa.  

  • Ennakoiva hankinta ja riskinotto: autoja on ennakkotilattu asiakkaiden tarpeiden ja työsuhdeautokäytäntöjen perusteella. 

 

Liikenteen sähköistymisessä ei ole kyse vain autoista 

”Olimme ensimmäisten leasingtoimijoiden joukossa tarjoamassa asiakkaillemme täyssähköautoja 3–4 vuotta sitten. Siitä lähtien olemme olleet mukana sähköistämässä liikennettä voimakkaasti. Kyse ei ole pelkästään autoista, vaan kaikesta tähän liittyvästä infrastruktuurista ja toisaalta esimerkiksi sääntelyn tuntemisesta”, Biro kertoo.  

Jotta asiakkaiden tarpeisiin on pystytty vastamaan, Arval on esimerkiksi hankkinut latauspalveluja tarjoavia yhtiöitä kumppaneikseen. Toisaalta Arval on jo vuosia tarjonnut asiakkaille myös apua päivittäisiin autopulmiin: verotukseen, etukäytäntöihin, sääntelyyn sekä yhtä lailla sähköautojen käyttöön.  

Tällä hetkellä Arvalin uusista autotilauksista lähes 31 prosenttia on täyssähköautoja, 9 prosenttia ladattavia hybridejä ja noin 20 prosenttia on ei-ladattavia hybridejä. Kaiken kaikkiaan sähkö on käyttövoimana noin 60 prosentissa uusista autoista.  

 

Yrityksillä ja yksilöillä erilaisia valintoja  

Yritykset kokevat painetta vastuullisuudesta ja monessa yrityksessä on asetettu kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita. Esimerkiksi hiilijalanjäljen pienentäminen on yhä useamman yrityksen tavoitteena, ja se vaikuttaa myös autovalintoihin.  

”Kuluttajat eivät välttämättä pyri valitsemaan ekologisinta kulkuneuvoa, mutta yritykset ohjaavat tähän voimakkaasti. Siksi selvästi suurempi osa yritysautoista on täyssähköautoja, ja yrityksillä on mahdollisuus myös ohjata työntekijöitään – eli kuluttajia – valinnoissaan”, Biro analysoi.  

Kaikista ensirekisteröinneistä täyssähköautojen osuus oli vuonna 2022 Suomessa vajaa 18 prosenttia (Autoalan tiedotuskeskus), kun Arvalilla uusien täyssähköautojen osuus on noin kolmasosa uusista autoista.  

 

Voimmeko auttaa yritystänne autokantaan liittyvissä asioissa? 

Soita asiakaspalveluumme ja kysy lisää! 

Puh. +358 9 8254 1234 

Lue lisää Näytä vähemmän