Yhteistyökumppanit

Enersense siirsi 300 tuotantoautoa Arvalille ja liisasi ne takaisin

Uutiset 27 Apr 2022

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersensellä on Suomessa käytössä noin 300 erilaista tuotantoautoa. Aiemmin autot olivat eri toimijoilta hankittuja osamaksuautoja tai kokonaan omistuksessa olevia autoja. Enersense päätti keskittää kaikki tuotantoautonsa Arvalin omistukseen, mutta jatkaa täysin samojen autojen leasing-käyttöä. Keskittämisestä koitui monenlaista hyötyä.

Muutoksen taustalla oli halu kilpailuttaa erilaisia autojen rahoitusratkaisuja ja toisaalta löytää helpotusta
laskutukseen. Aiemmin Enersense sai paljon erillisiä laskuja yksittäisistä autoista, nyt kaikkien autojen laskutus on koottu yhdelle kuukausilaskulle.
"Tämä on tosi iso helpotus työssä, kun kaikkien autojen kustannukset veloitetaan yhdellä koontilaskulla. Ratkaisu on myös kirjanpidon kannalta parempi: saimme autot pois käyttöomaisuudesta", Enersensen kiinteistöpäällikkö Hannu Kujala sanoo.

"Arval valikoitui kumppaniksi, sillä se oli kokonaisuudessaan paras. Alkuun siirsimme nykyiset autot,
mutta tietysti meillä on isoja ajatuksia siitä, mitä tulevaisuus Arvalin kanssa voi olla", Kujala kertoo.
Kysymys siitä, miten muutos näkyi kuskeille, saa Kujalan tyytyväiseksi: "Kuskit eivät ole käytännössä tätä muutosta huomanneet, mikä on hyvä asia, emme halua häiritä kuskien työtä."

Enersense on omalla toiminnallaan mukana mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa. Vähäpäästöisyys on huomioitu myös autopolitiikassa jo vuosia, ja sen painoarvoa on lisätty uusimmassa autopolitiikassa.
"Suosimme esimerkiksi sähköautoja aina, kun ne sopivat käyttötarkoitukseen. Meillä on ollut erilaisia sähköautopilotteja kymmenen vuotta. Eniten sähköautojen lisäämistä on vaikeuttanut oikeanlaisten autojen saatavuus.".

Autoja saa joustavasti lisää

Autokantaan kuuluu 300 tuotantoautoa, joilla on erilainen käyttöaste. Lisäksi Enersensellä on tarvetta erilaisille kausiautoille esimerkiksi projekteissa ja tiettyjen sesonkien aikana. Yleisimmin Eneresensellä on käytössä tonniluokan pakettiautoja, mutta myös laaja valikoima erilaisia erikoisautoja. Kaikki Enersenselle tulevat autot menevät ensin varusteltavaksi, niihin lisätään paikannuslaite ja teippaukset sekä kattavat erikoisvarusteet. Viime vuoden brändiuudistuksessa kaksi kolmasosaa eli noin 200 autoa teipattiin uusiksi.

"Yhteistyö Arvalin kanssa selkeytti teippaustyötä, sillä teippaus oli helppoa järjestää yhden toimijan kanssa. Aiemmassa tilanteessamme emme olisi ehkä teipanneet näin montaa autoa.".

Tuotantoautot ovat käytössä tyypillisesti pitkään, vähintään viisi vuotta. Auton pitoaika määritetään ajoneuvokohtaisesti, siihen vaikuttaa ajomäärä. Joillain autoilla ajetaan jopa 100 000 kilometriä vuodessa ja toisilla paljon vähemmän. Viimeistään yli 10 vuotta vanhat autot yleensä poistetaan käytöstä.

 

Lue lisää Näytä vähemmän