SE_International

Vastuullisuusraportti 2022: Arval kiihdyttää kohti kestävää liikkuvuutta

Uutiset 29 May 2023

Vastuullisuusraportti 2022: Arval kiihdyttää kohti kestävää liikkuvuutta

Yksi vastuullisuutemme tärkeimmistä osa-alueista on vauhdittaa liikenteen siirtymää kohti kestävämpää liikkuvuutta ja vähäpäästöisempiä ajoneuvoja. Tuore vastuullisuusraporttimme summaa vastuullisuuden ja liikenteen sähköistymisen eteen tekemämme toimet.   

Vastuullisuus on kuin Arvalin virtapiiri, joka ulottuu kaikkeen tekemiseen. Tehtävämme on johtaa asiantuntevana leasingkumppanina tuota samaa virtapiiriä myös asiakkaillemme ja hallinnoimiimme autokantoihin. Olennainen osa vastuullisuuttamme on auttaa asiakkaitamme siirtymään polttomoottoriajoneuvoista sähköistettyihin ajoneuvoihin.   

Olemme hyvää vauhtia matkalla tavoitteeseemme, joka on liisata 700 000 sähköistettyä ajoneuvoa vuoteen 2025 mennessä – tästä puolet täyssähköautoina (BEV). Ilmastonmuutoksen lisäksi energia- ja puolijohdepulan kaltaiset akuutit kriisit ovat edelleen korostaneet liikenteen vihreän siirtymän kiireellisyyttä, kirjoittaa Arval Groupin toimitusjohtaja Alain van Groenendael tuoreessa vastuullisuusraportissamme 2022.

Raportin katsaus vastuullisuustyöhömme osoittaa, että olemme noin puolivälissä tavoitettamme. Meillä on 29 toimintamaassamme takana kaiken kaikkiaan noin 1,6 miljoonaa autoleasingia. Näistä vuoden 2022 loppuun mennessä sähköistettyjä ajoneuvoja oli yhteensä 300 000, joista 90 000 täyssähköautoja. 

”Vauhti on hyvä, vaikka matkaakin on vielä. Sähköistettyjen ajoneuvojen osuus tilauskannastamme on jatkuvassa kasvussa. Suomessa sähköistettyjen autojen osuus tilauskannassamme on jo 58 prosenttia kaikista tilatuista leasingautoista. Autamme asiakkaitamme esimerkiksi kehittämään autopolitiikkojaan oikeaan suuntaan, jotta kehitys jatkuu”, sanoo Arval Suomen kaupallinen johtaja Mikko Honkanen

Van Groenendael nostaa raportin esipuheessa esiin, kuinka myös Arvalin asiakkaat ja työntekijät luottavat siihen, että teemme töitä vihreämmän liikenteen eteen. Lähes 88 prosenttia asiakkaistamme ja 85 prosenttia työntekijöistämme pitävät Arvalia ympäristöstä välittävänä vastuullisena yhtiönä. 

Lue Arvalin vastuullisuusraportista 2022 toimista, joiden avulla pyrimme edelleen parantamaan toimintaamme sekä tekemään töitä kestävämmän tulevaisuuden ja vihreämmän liikkuvuuden eteen. 

 

Haluatko kysyä lisää vastuullisuudestamme? 

Ota yhteyttä: 

Mikko Honkanen 
kaupallinen johtaja 
Arval Suomi 
mikko.honkanen@arval.fi 

Kuva: shutterstock

Lue lisää Näytä vähemmän