Neljä kesätyöntekijää kertoo kesästään Arvalilla

”Mukavan laajat ja vaihtelevat vastuualueet” – neljä kesätyöntekijää kertoo kesästään Arvalilla

Blogi 14 Sep 2023

”Mukavan laajat ja vaihtelevat vastuualueet” – neljä kesätyöntekijää kertoo kesästään Arvalilla

Mitä kaikkea autoleasing pitää sisällään ja millainen on kesätyö tai harjoittelu sen parissa? Neljä Arvalilla kesällä 2023 työskennellyttä kesätyöntekijää kertoo, miten vauhdikas autokesä meni ja millaista oppia siitä jäi käteen.  

Autotilausten ja -tarjousten tekemistä, rahoituksen ja leasing-sopimusten valmistelua, sopimusmuutoksia, autokatalogien kokoamista, asiakasvastaavien avustamista, vähän käytettyjen autojen liisausta sekä asiakaspalvelua. Arvalin kesätyöntekijänä on tänäkin kesänä jälleen päässyt tekemään monenlaista. 

”Uskomme, että tekemällä oppii! Arvostamme kesätyöntekijöiden uusia ajatuksia ja näkökulmia ja haluamme, että he kokevat olevansa tärkeä osa työyhteisöämme. Siksi tarjoamme mahdollisuuksia kantaa vastuuta ihan oikeista hommista – toki niin, että tiimin ja esihenkilön tukeen voi aina tarvittaessa luottaa”, sanoo Arvalin HR Manager Johanna Lyytikäinen.  

Jututimme neljää Arvalilla kesällä 2023 työskennellyttä kesätyöntekijää. Millainen oli kesä Arvalilla? 

Kokonaisvaltainen kuva leasingista  

Markkinointia opiskeleva, Sales-tiimin apuna sekä markkinoinnin tehtävissä kesänsä viettänyt Sofie Borgström sanoo saaneensa autoalasta ja leasingista kokonaisvaltaisemman kuvan kesätyön myötä. 

”Olen tiennyt, mitä leasing tarkoittaa, mutta Arvalilla näin sen sisällön paljon konkreettisemmin: Kuinka perusteellista työtä sopimusten valmistelu vaatii, kuinka monta osasta autokannan hallinnassa on mukana ja niin edelleen. Opin monipuolisesti uutta”, hän kertoo. 

Myös liiketaloutta opiskelevan, Operations Traineena työskennelleen Henri Erolan tavoitteena oli oppia autoleasingista mahdollisimman paljon, jotta hän voisi mahdollisesti jatkaa alalla harjoittelun jälkeenkin.   

”Autoala muuttuu jatkuvasti, joten oli mielenkiintoista päästä seuraamaan kaikkea läheltä”, teknisen ja ostotiimin tukena töitä tehnyt Henri sanoo. 

Niin ikään Operations Traineena teknisessä tiimissä kesänsä viettänyt Tatu Tykkä luettelee kesän parhaat opit ytimekkäästi: tiimityöskentely, asiakaspalvelu – ja se, että pääsi syventymään autoleasingiin, joka ei hänellekään ollut entuudestaan alana tuttu. 

”Autoala ja autot ovat kiinnostaneet aina, mutta leasingpuoli on ennen Arvalia jäänyt hämärän peittoon. Tämä oli siis jotain uutta ja siksi kiinnostavaa”, hän sanoo. 

Vapautta, vastuuta – ja kasvavaa varmuutta 

Remarketing Trainee, markkinoinnin opiskelija Eemil Räisänen kertoo, ettei hänkään ole aikaisemmin ollut autoalalla töissä. Hän ei myöskään ole koskaan kokenut olevansa varsinainen ”bensalenkkari”, vaikka autoa ajaakin. Kesätyö Arvalilla vei kuitenkin mukanaan:  

”Omat vastuualueet olivat mukavan laajat ja vaihtelevat, ja oli palkitsevaa huomata, miten itsevarmuutta omaan tekemiseen kertyi kesän aikana”, hän sanoo. 

Hän kertoo, että vastaan tuli miltei päivittäin uusia, haastaviakin tilanteita. 

”Tässä työssä pääsi käyttämään omaa soveltamis- ja ongelmanratkaisukykyään. Silti aina on ollut tarjolla apua ja työyhteisön tuki”, Eemil kehuu. 

”Päivääkään en ole katunut” 

Sofie on samaa mieltä Eemilin kanssa siitä, että Arvalilla pääsi oppimaan paljon ja monipuolisesti uutta, ja että työyhteisö oli yksi kesän parhaista jutuista. 

”Kaikki Arvalilla ovat supermukavia ja kesätyöntekijänä oli olo, että otettiin hyvin vastaan”, Sofie sanoo. 

No entäs se tärkein, mikä fiilis kesästä jäi – suosittelisitko Arvalia kaverillekin? 

”Todella hyvä fiilis jäi. Kesä meni todella nopeasti. Suosittelen Arvalia kesätyöpaikkana lämpimästi! Työkaverit ovat todella mukavia ja ammattitaitoisia”, Henri sanoo. 

Eemil on samoilla linjoilla: 

”Haastavat mutta palkitsevat työtehtävät, mukavat luontaisedut, rennonletkeä organisaatiokulttuuri sekä uudenkarheat toimistotilat suoralla näkymällä Seutulaan tekivät kesästä 2023 itselleni ikimuistoisen. Kiitos Arval!”, hän sanoo. 

Myös Johanna Lyytikäinen haluaa kiittää kaikkia kesän 2023 kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita: 

”Kiitos kaikille kesätyöntekijöillemme, että olitte osana Arvalin tiimiä. Toivottavasti näemme teidät vielä uudelleen!” 

 

Img credit: Matthias Cooper

Lue lisää Näytä vähemmän