Home > Blog > Arval Blog > Polttonesteiden Ja Sahkoenergian Hintakehitys Kannustaa Sahkoauton Hankintaan

Polttonesteiden ja sähköenergian hintakehitys kannustaa sähköauton hankintaan

Polttonesteiden ja sähköenergian hintakehitys kannustaa sähköauton hankintaan

Torstai, kesäkuu 10, 2021

Polttonesteiden ja sähköenergian hintakehitys kannustaa sähköauton hankintaan 

Suomessa on kalliit polttonesteet, mutta sähkö on puolestaan edullisempaa kuin muualla Euroopassa keskimäärin. Jos autopolitiikkaasi ei ole päivitetty lähiaikoina, kannattaa tarkistaa olisiko järkevämpää siirtyä kustannusten ja ympäristön vuoksi sähköön.  

Autoalan Tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan bensiinin ja dieselin hinta on pysynyt viimeiset kymmenen vuotta pitkälti samana tai hieman noussut. Toki suuriakin hetkellisiä vaihteluita on matkan varrella ollut.   

Muihin EU-maihin verrattuna bensiini (95) oli Suomea kalliimpaa vain Tanskassa ja Hollannissa huhtikuun 2021 tilastoissa. Dieselin osalta Suomen hinnat kuuluvat myös kärkijoukkoon. Yksi selittävät tekijä ovat verot: esimerkiksi maaliskuussa 2020 verojen osuus dieselin markkinahinnasta Suomessa oli noin 55 prosenttia ja bensiinin hinnasta noin 70 prosenttia. Esimerkiksi Saksassa Dieselin hinta oli huhtikuussa 1,31 euroa litralta, kun Suomessa hinta oli 1,48 euroa.  

Merkittävää ja pidempikestoista bensiinin tai dieselin hinnan laskua ei todennäköisesti ole lähitulevaisuudessa odotettavissa. Vaikka öljyn hinta laskisi, verotuksen korkea osuus pitää kuluttajahinnan suhteellisen korkeana.  

Sen sijaan sähkön hinta on Suomessa verrattain alhainen muihin EU-maihin verrattuna. Vuoden 2020 alkupuoliskolla sähkön kuluttajahinta oli 0,174 € / kWh. Enimmillään se maksoi noin 0,3 € / kWh Saksassa. Sähkön hinnan suhteen Suomi kuuluu keskikastiin.  

Kun yrityksellä on käytössä vapaa autoetu, jossa työnantaja maksaa kulut käytöstä, autokannan sähköistäminen voi tuoda tulevaisuudessa suuriakin säästöjä. Sähköautoihin ei tarvitse siirtyä kerralla.  

Lataaminen kotona tai työpaikalla on edullista. Kaikki maksulliset julkiset latauspisteet, eivät aina ole edullisempia, mikä pitää ottaa huomioon, kun arvioi kustannuksia.  

 

Lue myös lisää, miten järjestät autojen latauksen mahdollisimman helposti TÄÄLTÄ sekä tutustu sähköautojen ja hybridien verotukseen TÄÄLTÄ.  

 

Arvalin asiakkaille on tarjolla demosähköautoja, ota yhteyttä meihin info@arval.fi tai puhelimitse +358 9 8254 1234 niin kerromme lisää!

 

Jos kaipaat apua tai vinkkejä autokannan sähköistämiseen, autamme mielellämme!

Prevent JS Alert