Home > Blog > Leasing > Sahkoautoilun Suosio Nousee Tiedatko Mita Tarkoittavat Termit Hev Phev Tai Bev

Sähköautoilun suosio nousee – tiedätkö, mitä tarkoittavat termit HEV, PHEV tai BEV?

Sähköautoilun suosio nousee – tiedätkö, mitä tarkoittavat termit HEV, PHEV tai BEV?

Perjantai, kesäkuu 12, 2020

Sähköautoilun suosio on sekä Suomessa että kansainvälisesti kovassa kasvussa. Traficomin mukaan eniten vaihtoehtoisilla autoilla ajetaan Uudellamaalla, missä vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus on 1,7 prosenttia. Kansainvälisesti Tesla Model 3, Nissan Leaf sekä Zotye E200 ovat hallinneet sähköautomarkkinoita viime vuosina, ja Tesla keikkuu myös suomalaisten suosikkisähköautojen listoilla. 

Arvalin vuoden 2019 uusien uusien henkilöautojen toimituksistamme hybridien ja sähköautojen osuus oli jo  yli 35%. Sähköautot ovat tuoneet mukanaan kokonaan uutta autoilusanastoa. Ei siis ole ihme, että moni hämmentyy kirjainlyhenteistä, joita sähköautoiluun liittyy.  

Sähköautoilu-suomi-sähköautoilu – lyhyt oppimäärä 

EV 

EV tulee sanoista electric vehicle on yleisnimitys kaikille sähkökäytteisille ajoneuvoille. 

HEV 

Hybrid Electric Vehiclen, HEV, tarkoittaa niin sanottua perinteistä hybridiautoa, jota ei pysty lataamaan pistokkeesta. HEV-autot lataavat akkua polttomoottorin ja jarrutusenergian talteenoton kautta. Esimerkiksi Toyota Prius on HEV-auto. 

PHEV 

Plug in Hybrid Electric Vehicle eli ladattava hybridiauto. Sitä voi ladata sekä sähköllä että tankata polttoaineella. Ladattavat hybridit ovat joustavia, sillä niitä voi tarvittaessa tankata, jos latausasemaa ei ole helposti saatavilla. Toisaalta niiden toimintasäde on täyssähköautoja huomattavasti lyhyempi.  

BEV  

Battery Electric Vehicle tarkoittaa akkukäyttöisiä täyssähköautoja, jotka ladataan sähköllä. Tällaisia ajoneuvoja ovat esimerkiksi Teslan autot ja Nissan Leaf.  

EREV 

Extended Range Electric Vehicle on yleisnimitys BEV-sähköautolle, joka ladataan pistokkeesta. Autossa on lisäksi pieni moottori tai generaattori, jolla voidaan tuottaa ajon aikana akkuihin sähköä ja pidentää auton toiminta-aikaa.  

Opi lisää videolta 

Olennainen kysymys on, mitä eroa eri sähköautovaihtoehdoilla on ja miksi eroilla on väliä. Katso (englanninkielinen) video, joka avaa sähköautoilun saloja! 

https://www.youtube.com/watch?v=iArmnxfR-MA 

#Leasing # leasingsähköajoneuvo #huoltoleasing #electricleasing #electriccars 

Prevent JS Alert