käyttöoppaat

Usein kysytyt kysymykset

USEIN ESITETYT KYSYMYKSET

Huolto

Missä voin huoltaa autoni?

Arvalilla on valtakunnallinen ajoneuvojen korjaukseen ja huoltoon sekä avustamiseen erikoistunut verkosto, joka kattaa koko maan. Arvalin sopimustoimittajat takaavat laadun noudattamisen tehdyissä töissä. Voit siis varata huoltoaikasi mistä tahansa valtuutetusta huoltopisteestä.


Mitä huolto-/korjauskustannuksia sopimukseni ei kata?

Tietyt palvelut eivät sisälly sopimukseen, eikä niitä näin ollen hyväksytä, kun korjaamo esittää pyynnön Arvalille. Voit halutessasi teettää tämän omalla kustannuksellasi. Yleisimmät asiat, jotka eivät sisälly sopimukseen: GPS-karttojen päivittäminen/tilauksen uusiminen, lattiamattojen vaihto , latauskaapelin hankinta. Mikäli olet epävarma, kuuluuko haluamasi palvelu sopimukselle, soita meille!


Renkaat

Mitä teen jos renkaani ovat kuluneet?

Renkaiden normaalin kuluman mukaiset uusinnat kuuluvat sopimukselle. Mikäli olet epävarma, ole meihin yhteydessä, niin ohjeistamme kuinka toimia.


Vahingot ja vakuutus

Mitä teen vaurion sattuessa?

Ole välittömästi yhteydessä Arvaliin, p. 09 8254 1234, ja lähetä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön sekä kopio Arvalille. Mikäli kyseessä on ilkivalta, varkaus tai muu vaurio jossa tekijä on tuntematon, ole yhteydessä poliisiin.

Miksi Arval?

Voit luottaa meihin:

Yli 30 vuoden kokemus leasingalalta kansainvälisesti

Arval palveluntarjoajana:

Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään parhaat ratkaisut 

Olemme täällä asiakkaitamme varten:

Olemme asiakkaidemme apuna kaikissa autoasioissa 

Keskitymme olennaiseen:

Teemme asiakkaidemme autoilusta helppoa ja huoletonta