Home > Blog > Ajoneuvovero > Auto Ja Ajoneuvoveroihin On Tulossa Muutoksia Näin Ne Vaikuttavat Yrityksesi Autopolitiikkaan

Auto- ja ajoneuvoveroihin on tulossa muutoksia

Auto- ja ajoneuvoveroihin on tulossa muutoksia

Keskiviikko, heinäkuu 18, 2018

Miksi muutoksia on luvassa?

Osittain autoveron muutoksen taustalla on autojen päästömittauksen (WLTP) muutos. EU:ssa on tulossa voimaan uudet autojen ominaishiilidioksidipäästöjen mittaustavan mukaiset päästöarvot. Käytössä olevien tutkimustulosten perusteella WLTP-mittaustavan mukaisten henkilöautojen päästöarvojen arvioidaan olevan Suomessa keskimäärin 22 prosenttia nykyisen NEDC-mittaustavan mukaisia päästölukemia korkeampia.

Mikäli ehdotettuja muutoksia ei toteutettaisi, mittaustapamuutos kiristäisi Euroopan komission yhteisen tutkimuskeskuksen arvioon perustuen uusien henkilöautojen autoverotusta keskimäärin kuudella prosenttiyksiköllä. Muutokset tarkoittavat, että uudella mittaustavalla mitattujen autojen auto- ja ajoneuvoverotasot sopeutetaan uuden mittaustavan mukaisiin hiilidioksidipäästöarvoihin siten, että verotasot säilyvät keskimäärin ennallaan. 

Mitä muutos pitää sisällään?

  1. Autoveron muutos, joka on pakko tehdä ajoneuvojen päästöjen mittaustavan (WLTP) muutosten vuoksi, jotta auton hankinnan verotus ei kovene.

  2. Aikaisemmin päätetyn autoveron kevennys (noin -200€ keskihintaisessa autossa) vuoden 2019 alusta, joka sopeutetaan uuteen veromuutokseen.

  3. Ajoneuvoveron laskentatapa säädetään vastaamaan uusia päästöarvoja.

Milloin muutosten on tarkoitus astua voimaan?

Laki autoverolaista tulee voimaan 1.9.2018. Laki ajoneuvoverolain muuttamisesta taas tulee voimaan 1.1.2019. 

Mitä muutoksia autopolitiikkaan kannattaa tehdä?

  1. Moni yritys on jarrutellut tietoisesti autopolitiikkansa uudistamista, koska kaavailtujen muutosten sisältö ja aikataulu ei ole ollut selvillä. Muutoksen finalisointi on siksi erittäin hyvä uutinen.

  2. Moni yritysautoilija on joutunut kuluvana vuonna pettymään, kun normaalisti päästörajaan mahtuva auto onkin reilumman laskentatavan vuoksi ollut yrityksessä kiellettyjen listalla. Verotaulukkojen muutos auttaa yrityksiä välttämään pelätyt lisäkustannukset autonhankinnan verotuksessa: verotasot säilyvät keskimäärin ennallaan auto- ja ajoneuvoveron muutoksesta huolimatta.

Jos sinulla on kysyttävää, tai haluat pyytää tarjouksen, ota meihin yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomake täältä. 

Prevent JS Alert