Etusivu > Sahkopostikirje

Sähköpostikirje, helmikuu 2019

Sähköpostikirje valituille Arvalin asiakkaille

Kiitos yhteistyöstä kanssamme! Haluamme jatkossakin tarjota sinulle neuvoja, kattavan ulkoistuspalvelun sekä tietoa yritysautoiluun liittyvistä muutoksista tulevaisuudessa.

Alla tietoa siitä, miten lainsäädäntö ja yritysajoneuvokustannukset muuttuvat tai niiden ennustetaan muuttuvan vuonna 2019.

Autovero

Auton hankintaan liittyvä autoverolain muutos astuu voimaan 1.1.2019 ja sitä sovelletaan ajoneuvoihin, joiden ensimmäinen veron määräytymispäivä on 3 päivä joulukuuta 2018 tai sen jälkeen. Alun perin tammikuussa piti alentaa alle 140g/km päästävien autojen verotusta, mutta nyt raja siirretään 170g tasoon. Tämä oikaisee verotuksen nousua, joka on aiheutunut siirtymisestä WLTP-mittaustapaan. Veromuutoksen taustalla on VTT:n ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin lisätutkimusautoverotuksen muutoksesta 1.9.2018 jälkeen.

Ajoneuvovero

Vuotuisen ajoneuvoveron osalta kaksi muutosta astuu voimaan 1.1.2019. Uuden CO2-mittaustavan muutos alkaa näkyä niiden henkilö- ja pakettiautojen ajoneuvoverolaskuissa, joissa päästöt on mitattu uudella WLTP-mittaustavalla. Veroa sovelletaan vasta 1.1.2020 alkaen, mutta koska veroa kannetaan vuosi etukäteen, muutos näkyy verolaskuilla jo 2019.

Vähäpäästöisten henkilö- ja pakettiautojen vuotuista ajoneuvoveroa kevennetään. Keskimäärin vero laskee noin 20 euroa vuodessa ja suurin kevennys kohdistuu täyssähköautoille. Autoilla, joiden CO2-päästö on noin 100g/km, vero laskee noin 37 euroa vuodessa ja autoilla, joiden päästö on noin 160g/km, noin 19 euroa vuodessa.

Henkilö- ja pakettiautojen markkinaennuste 2019

AKL:n arvion mukaan vuonna 2019 automarkkinoilla on epävarmuustekijöitä, jotka liittyvät lähestyviin vaaleihin, näkemyksiin liikenteen hinnoittelusta tulevaisuudessa sekä käytettyjen autojen kasvaneeseen maahantuontiin. Ennuste uusien henkilöautojen rekisteröintimääristä on 121 000 autoa (-0,7 %) ja pakettiautoissa 15 500 autoa (-1,3 %).

Pakettiautojen päästöjen laskentatavan muutos (WLTP)

Pakettiautojen päästöjen laskentatapa muuttuu vuoden 2019 aikana. Pakettiautoissa otetaan käyttöön 1.9.2019 WLTP-mittausnormi, johon on jo siirrytty henkilöautoissa. Muutoksen vaikutuksesta pakettiauton autoveron suuruuteen ei ole vielä tietoa. Koska pakettiautoissa on henkilöautoa kovemmat päästötasot, on mahdollista, että autovero nousee, ellei verotaulukkoon tai pakettiautojen verokohteluun tehdä muutoksia. Jos tarvitset uusia tai korvaavia pakettiautoja ja haluat varmistaa, että saat auton nyt voimassa olevilla hinnoilla, kannattaa autot tilata jo tämän kevään aikana.

Ennustettu polttoaineen hinnan muutos

Polttoaineiden hinnan muutoksen ennustaminen koko vuodelle 2019 on haasteellista. Vuoden 2018 aikana bensiini kallistui noin +6 % ja diesel +14 % ja vuoden 2018 lopussa litrahinnat ovat samalla tasolla. Syksyn 2018 aikana raakaöljyn hinta on laskenut, mutta se ei ole vielä vaikuttanut pumppuhintoihin. Raaka-aineen hinnan lasku pitää osaltaan polttoaineen hintoja kurissa vuonna 2019.   

Dieselin korkea hinta suosii nyt ladattavia hybridejä ja bensiinimoottorilla varustettuja autoja. Kohtuullisilla ajomäärillä ladattavan hybridin käyttökulut ovat edullisemmat, vaikka auton hankintahinta olisi korkeampi.

Ennustettu korkotason muutos

Korkotaso säilyy edullisella tasolla myös vuonna 2019 tehtävissä leasingsopimuksissa. Talouden elpymisen ennustetaan nostavan korkokustannuksia vain hieman vuoden 2019 aikana. Muutoksen rajoittuessa +0,20 %-yksikön muutokseen kokonaiskorossa, korkomuutos nostaa toteutuessaan uusien leasingsopimusten kustannuksia 5,0 eur/kk.

Hybridit, sähköautot sekä bensiinikäyttöiset autot ovat tulleet dieselin rinnalle

Eri käyttövoimat haastavat dieselkäyttöisiä työsuhdeautoja. Kokonaiskustannukset ovat usein pienemmillä ajomäärillä kohtuulliset esimerkiksi ladattavalla hybridillä. Toki tämä edellyttää, että autoa lataa. Tarjoamme myös apua latauslaitteiden ja kustannusten hallintaan. Vuoden 2019 aikana esittelemme helpon mallin hallita latauslaitteita ja kustannuksia.

Varaa sähköauto tai ladattava hybridi testikäyttöösi

Meiltä saat ilman leasingvuokraa 1-2 viikon ajaksi sähköauton tai hybridin testattavaksi. Näillä voit itse kokeilla tai antaa henkilökuntasi kokeilla uusien energiamuotojen toimivuutta ennen autojen tilaamista.

Raportointiohjelmat kehittyvät jatkuvasti

Arvalin raportointiohjelmat (My Arval ja My Arval Mobile) kehittyvät jatkuvasti. Päättäjätason näkymän lisäksi talousosaston tarpeisiin on saatavilla oma raportointinäkymä, jossa on reaaliaikaisesti saatavilla esimerkiksi ajankohtaiset sekä laskutushistoriaan perustivat laskutiedot.

Kuljettajat voivat seurata oman autonsa kustannuksia ja huoltotietoja My Arval Mobilen kautta. Tarkistamme ja varmistamme omalta osaltamme vuoden 2019 kuluessa, että yritykselläsi

Paikannukseen ja oman ajotavan seurantaan on saatavilla ohjelma

Arvalin kehittämä ajotavan seurantaohjelma Arval Active Link -palvelu on nyt saatavilla. Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden tehostaa pakettiautojen käyttöä ja esimerkiksi autojen sijaintitieto on helposti saatavilla tässä ohjelmassa. Työsuhdeautoissa kuljettajille voidaan aktivoida palvelu, josta näkee turvallisen ja taloudellisen ajamisen pisteet sekä ajetut matkat, jos tietoa tarvitaan esimerkiksi ajopäiväkirjan ylläpitämiseksi. Kyseessä on erillinen palvelu, jonka voit halutessasi lisätä osaksi Arvalin palvelukokonaisuutta. Jos autojen käytön kustannusten alentaminen kiinnostaa, kysy meiltä lisätietoja ja tarjous palvelusta.

Jos sinulla on kysyttävää ajankohtaisista asioista tai uusista palveluista, otathan yhteyttä yrityksellesi nimettyihin yhteyshenkilöihin puhelimitse +358 (0) 9 8254 1234 tai sähköpostilla.

Toivotamme sinulle turvallisia kilometrejä ja jatkamme innolla yhteistyön kehittämistä kanssasi vuonna 2019.